BDO munkaügyi portál

Konferencia a devalválódott munkaügyi kapcsolatokról

2016. november 11. 11:25
Szerző(k): Máriás Attila
16_supreme_court

2016. november 16-án az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének szervezésében kerül megrendezésre a Devalválódott munkaügyi kapcsolatok címet viselő szakmai konferencia. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a helyek korlátozottsága miatt a szaboivett@ajk.elte.hu címen kérnek előzetesen jelezni.

A program:

09:00–10:00REGISZTRÁCIÓ

10:00–10:20 KÖSZÖNTŐ A HÁZIGAZDA NEVÉBEN (Dr. Menyhárd Attila, dékán – ELTE ÁJK)
MEGNYITÓ (Jan Niklas Engels, igazgató – Friedrich Ebert Stiftung Budapesti Képviselet)

10:20 KOLLEKTÍV ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS ÉS IGAZSÁGOSSÁG (Dr. Fleck Zoltán, tanszékvezető egyetemi tanár – Dr. Kiss Valéria, tanársegéd – ELTE ÁJK)

10:55 SZAKSZERVEZET: A CSATLAKOZÁS, A BIZALOM ÉS A MOZGÓSÍTÁS SZOCIÁLPSZICHOLÓGIAI KÉRDÉSEI (Dr. Kende Anna, tanszékvezető egyetemi docens – ELTE PPK, Szociálpszichológiai Tanszék)

11:30 MIT ÍGÉR A MÚLT? A KOLLEKTÍV INTÉZMÉNYEK FUNKCIÓVESZTÉSÉNEK GYÖKEREI A KORÁBBI MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁSBAN (Dr. Horváth István, tanszékvezető egyetemi docens – ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék)

12:05 KÁVÉSZÜNET

12:20 AZ ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI A HATÁLYOS MUNKAJOGI SZABÁLYOZÁS TÜKRÉBEN (Dr. Hungler Sára, adjunktus – ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék)

12:35 MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK A MAGYAR ÁLLAMVASUTAKNÁL – A FEHÉR HOLLÓ A HAZAI MUNKAÜGYI KAPCSOLATOKBAN (Dr. Bajnai Gábor, ügyvéd, oktató – ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék, a MÁV korábbi HR vezérigazgató-helyettese)
A délelőtt moderátora: Dr. Rácz Réka, tanársegéd – ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék

13:10 EBÉDSZÜNET

14:00 TRIPARTIZMUS – A SZOCIÁLIS PÁRBESZÉD ÉRTÉKELÉSE A RÉSZTVEVŐK SZEMÉVEL (Kormányzat: Dr. Herczog László, nyugalmazott munkaügyi és szociális miniszter; Munkavállalók: Fehér József, elnök – Szakszervezet Együttműködési Fórumának Felügyelő Bizottsága; Munkaadók: Dr. Rolek Ferenc, alelnök – Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége)

15:30 KÉRDÉSEK – VÉLEMÉNYEK – MIT TEGYÜNK HOLNAPTÓL? (A délután moderátora: Dr. Petrovics Zoltán, tanársegéd – ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék)